Leg nu zelf uw groene dak aan

Nu verkrijgbaar bij ’t Vaarderhoogt, álles wat u nodig heeft om zelf een groen dak te realiseren

Wie een rondje rijdt door de regio Midden-Nederland zal ontdekken dat de groene daken sterk in opmars zijn. We zijn steeds beter, steeds groener bezig met z’n allen. Als natuurbedrijf staan wij natuurlijk vierkant achter deze ontwikkeling. We hebben nagedacht over hoe wij de groene daken nog eens een extra duwtje in de rug kunnen geven.

We hebben een aantal soorten en verschillende mixen voor u klaar staan. U vindt ze bij de vijvers en tonnen. Om ons nog eens extra te onderscheiden hebben wij een zeer interessante optie:

‘t Vaarderhoogt is de enige plek waar u uw dakgroen aan kunt schaffen, direct mee kan nemen, per één vierkante meter..

Dus geen veel te grote eenheden, maar precies op maat, van fietsenhokje tot daken van formaat en alles daar tussenin.

 

De sedum-mixmat ligt vanaf het voorjaar 2024 weer bij ons op voorraad, aanleg is simpel;

  • Drainage laag uitrollen en op maat knippen.
  • Leeg de zakken substraat erop.
  • Sedum-mat uitrollen. Bewater tot de mat door geworteld is. Slecht twee keer per jaar bijvoeden is voldoende om de mat in conditie te houden.
groen dak met sedum
sedum dak op stalling

Met scheidingsprofielen en grind werkt u de dakranden netjes af.

Sedum-mixmat

De planten worden gekweekt op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat. Dit vet-achtige plantje Sedum, is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden. De aanleg is zeer eenvoudig en het onderhoud zeer minimaal. Slechts twee keer per jaar bijvoeden is voldoende om de mat in conditie te houden.

De kosten

De Sedum-mixmat compleet is bij bestelling € 65 per m2. Dit is inclusief de drainage laag, substraat en de mat zelf.
Wat hier nog bij komt zijn de kosten van de scheidingsprofielen, grind en de transportkosten. Deze zijn afhankelijk van de oppervlakte van het te bedekken dak.

Technische gegevens

Toepasbaar op platte daken of hellend tot max. 25 graden. Waterbuffering 25l/m2. Gewicht verzadigd: ca. 80-85 kg/m2. Dikte totaal: 9 cm.

Sedum-kruidenmat

De planten worden gekweekt op een biologisch afbreekbare kokosvezelmat. Dit vet-achtige plantje Sedum, is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden. Door de aanvulling met bloeiende kruiden creëert u een gevarieerde en kleurrijke vegetatie. De aanleg is zeer eenvoudig en het onderhoud zeer minimaal. Slechts twee keer per jaar bijvoeden is voldoende om de mat in conditie te houden.

De kosten

De Sedum-kruidenmat compleet is bij bestelling € 75 per m2. Dit is inclusief de drainage laag, substraat en de mat zelf. Wat hier nog bij komt zijn de kosten van de scheidingsprofielen, grind en de transportkosten. Deze zijn afhankelijk van de oppervlakte van het te bedekken dak.

Technische gegevens

Toepasbaar op platte daken of hellend tot max. 10 graden. Waterbuffering 35l/m2. Gewicht verzadigd: ca. 105 kg/m2. Dikte totaal: 12 cm.