ATTENTIE: Wij zijn genoodzaakt om alle evenementen aan te passen of te annuleren.

Zie de verklarende teksten in de rode blokken boven elk evenement

Activiteiten

‘t Vaarderhoogt is onverslaanbaar als 4-seizoenen tuincentrum. Op elk moment van ‘t jaar volop aanbod voor de tuin. Alleen al dat brengt veel liefhebbers naar de Dorresteinweg.
Maar ‘t Vaarderhoogt doet nog veel meer. Door het jaar heen organiseren wij diverse activiteiten en evenement.

Op deze pagina een overzicht van wat er zoal plaatsvindt.

Onze snoeidemonstraties waren net vóór de coronaperikelen. We konden ze, zij het in beperkte vorm, uitvoeren. Dank aan al die enthousiaste bezoekers.

Zaterdag 14 en zaterdag 21 maart

Snoeien, hoe en wanneer doe ik dat?

 

In het voorjaar rozen snoeien zorgt voor prachtige resultaten later in de bloeiperiode. Hoe u dat precies moet doen leert u tijdens zaterdag 14 maart en op zaterdag 21 maart. Onze specialist Peter Koster laat u verder  ook zien hoe u bijvoorbeeld hortensia’s en diverse fruitsoorten het beste kunt snoeien. De GRATIS demonstraties zijn op beide zaterdagen om ca. 11.00 uur en om ca. 14.00 uur.

Na afloop trakteert ‘t Vaarderhoogt u op een kopje koffie.
Heeft u nog andere ‘snoeivragen’, stel ze gerust, Peter Koster zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

Wat waren we enthousiast over de gloednieuwe festiviteit die we voor dit jaar hadden bedacht. TOMELOOS TUIN TUMULT. Een periode waarin er extra veel bezoekers op ons terrein worden verwacht. En dat is nou precies waarom het  niet door mag gaan. Té veel mensen, té veel risico. We bewaren het voor een later tijdstip.

Van donderdag 23 april t/m dinsdag 19 mei

Tomeloos Tuin Tumult

Een periode vol tumult in de tuinbranche met spraakmakende aanbiedingen en verrassingen. 4 Weken lang struikelt u als het ware over massa’s tuinvoordeel. Bij ‘t Vaarderhoogt staat dat gelijk aan een enorm assortiment zomerplanten van topkwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs. Om uw tuin maar zeker ook uw terras of balkon voordelig en mooi om te toveren in een groene oase.

 

Hemelvaartsdag is voor ons en voor al onze klanten elk jaar een hoogtepunt. Dit jaar zullen we de gebruikelijke festiviteiten zoals hieronder te lezen staat, als gevolg van de crisis over moeten slaan.

Wel zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U bent dus (met inachtneming van de regels) welkom.

Donderdag 21 mei

Hemelvaartsdag dauwtrappen

 

Elk jaar een zeer bijzondere dag, want direct om 07.00 uur ‘s morgens staan er al tientallen mensen te trappelen om naar binnen te kunnen. Iedereen die tussen 07.00 uur en 08.00 uur de poort binnengaat krijgt een coupon als bewijs dat men vóór 08.00 uur binnen was. Eenmaal binnen kan er in alle rust worden gewinkeld want de dauwtrapperskorting van 20% geldt met de coupon tot 12.00 uur.

U mag kopen zoveel u maar wilt, die korting staat.

Thuis ontbijt klaarmaken hoeft ook al niet, want voor slechts 2,50 euro kunt u in onze binnenherberg De Kastelein genieten van een uitstekend ontbijt. Supergezellig, want u bent in gezelschap van héél veel andere vroege vogels.

In pyama komen mag gerust, maar doe wel warme schoenen aan, want de grond trekt best fris op.

 

Omdat ‘t Vaarderhoogt dit jaar haar 50-jarig jubileum viert hadden we een fantastisch verjaardagsfeest voor u in petto. Zoals het er nu uitziet, kan dat feest niet doorgaan.

Maar een feestje komt er … dan maar een 51-jarig jubileum. U houdt het van ons tegoed.

Zaterdag 20 juni en zondag 21 juni open van 10.00 tot 17.00 uur

De Vaarderhoogt verjaardag

 ‘t Vaarderhoogt is jarig. Twee feestdagen bij ‘t Vaarderhoogt die u mee moet maken. We trakteren als of het een lieve lust is, zowel in lekkernijen als in DIKKE meevallers op diverse prijskaartjes. De feestelijkheden vinden op het hele complex plaats, binnen en buiten. We laten u nog weten wat er allemaal op de agenda staat.

Het Herfstweekend Vallend Blad moeten we, zo is inmiddels gebleken, ook een jaartje uitstellen. Uit ervaring weten we dat er altijd veel bezoekers langs komen en het risico is té groot om het evenement plaats te laten vinden.

Zaterdag 19 en zondag 20 september

Herfstweekend ‘t Vallend Blad

 

De herfst nadert met rasse schreden. Tijd voor een mooi feest vinden wij bij ‘t Vaarderhoogt. Wij nodigen u uit om zaterdag 19 en/of zondag 20 september bij ons langs te komen en ons herfstweekend mee te komen maken.

Het herfstweekend luidt een volgende fase in het tuinseizoen in, met schitterende kleuren en typische herfstgeuren. Als 4-seizoenen tuincentrum laten we u zien dat ook deze periode ontelbaar veel mogelijkheden biedt om de tuin, of het terras/balkon “aan te kleden”

En natuurlijk maken we er een feest van met diverse belevenissen en traktaties voor jong en oud.

Voor de kerstshow van 2020 hebben we een nieuw, groot en formidabel plan gemaakt. Omdat ons evenement ‘De Warme Witte Winter Weken’ niet door kan gaan kunnen we ruimte creëren voor een kolossale tent waarbinnen wij een spectaculaire kerstshow kunnen realiseren met voldoende ruimte voor iedereen, waardoor de 1,5 meter afstand voor iedereen gewaarborgd is.

Vanaf zondag 1 november dagelijks

De Vaarderhoogt kerstshow

 

Onze kerstshow wordt elk jaar een stukje beroemder. Het gehele binnencomplex wordt uitgeruimd om plaats te maken voor een ware kersthappening. Het ene decor nog mooier dan het andere. Een kerstlandschap waarin velen vaak en veel vertoeven alleen al voor de sfeer.

Ook het assortiment is uitzonderlijk. In een variatie die u nergens anders aan zult treffen. Keus voor elke smaak en voor elke portemonnee.

Het zat er in; ook de Warme Witte Winter Weken is een vergunningsplichtig evenement dat te veel mensen en derhalve te veel risico met zich meebrengt. Dit jaar mogen we dit familiefeest dan ook niet organiseren.

WE MAKEN HET GOED MET EEN EXTRA GROTE KERSTSHOW MET RUIME PADEN, MOOIE DECORS EN VOLDOENDE VEILIGHEID VOOR ELKE BEZOEK(ST)ER.

Elk jaar in november en december trekken meer dan 100.000 bezoekers naar de  Dorresteinweg in Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soester winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

Het gehele terrein van tuinadviescentrum ‘t Vaarderhoogt is dan herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl vol met pittoreske winkeltjes waarin om de 3 á 4 dagen steeds weer andere winkeliers hun waren slijten.

De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Zou zo in het echte kerstverhaal kunnen staan. De levende have in de stal is vertederend. Van ezel, geit en pony tot aan het zéér aaibare kleinvee dat ronduit onweerstaanbaar is voor kinderen.

In en rond de hut van Henk de Houthakker kunnen kleine, maar ook volwassen kinderen houten kerstboompjes, engeltjes en andere figuurtjes schilderen, tekeningen kleuren, knippen plakken en zelf broodjes bakken boven het kampvuur. Op diverse andere plekken op het terrein zijn er nog meer doe-belevenissen voor de kinderen o.a. kaarsen maken ( in het weekend ).

Bij het podium op het smulplein kan de bezoeker genieten van optredens van artiesten, koren en bands. Daar zijn ook de smulhuisjes te vinden: poffertjes, oliebollen, snert,

worst, drankjes, de Chocolate Company met de allerlekkerste chocolademelk en meer.
In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden.