Professor Teruo Higa, ontwikkelaar van de EM-Technologie

Het EM-wonder

Dit moet iedereen weten

Het is meer dan overduidelijk dat ons klimaat en het milieu extra aandacht nodig hebben. We kunnen niets meer ‘voor lief’ nemen, maar moeten aan de slag om onze leefomgeving gezonder, stabieler en leefbaarder te maken. Dat lijkt een opgave die zó groot is dat het ondoenlijk lijkt. Maar het zal u verbazen hoe onvoorstelbaar eenvoudig het is om een bijdrage te leveren die werkelijk telt.

Bij ‘t Vaarderhoogt merken we in toenemende mate dat meer en meer mensen zich bewust zijn van het belang van gezonde lucht, water en grond, gezond en veilig voedsel en natuurlijke voedingsstoffen. Daarom dit artikel over EM (Effectieve Micro-organismen). Lees het en sta, net als wij, perplex van de onvoorstelbare eigenschappen en de veelzijdige toepassingen van deze ontdekking.

EM in uw tuin

We trappen af met een opzienbarende stelling:
“Effectieve Micro-organismen in uw tuin zorgen ervoor dat middelen zoals kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zo goed als overbodig zijn. EM zorgt voor een op natuurlijke basis gezondere bodem, gezondere planten, mooiere bloemen, betere oogsten en, niet geheel onbelangrijk, minder kosten.

Alles begint bij een gezonde bodem

U wilt met succes tuinieren, het mooiste gazon, de rijkst bloeiende planten, gezonde groenten, kruiden en fruit. Dat kan, maar vergeet nooit dat de basis van uw succes in een gezonde bodem zit. Besteed er zo veel mogelijk aandacht aan, u wordt rijkelijk beloond.

‘T Vaarderhoogt staat er vierkant achter

Als er ooit een product is geweest dat goed is voor het milieu, voor een gezonde en veilige omgeving, voor puur natuur, voor de energie en gezondheid van mens en dier, voor prachtige resultaten in tuin en vijver, voor circulaire groei en bloei dan is dat wel EM Effectieve Micro-organismen. Er valt nog veel meer over te vertellen, EM in schoonmaak, EM in zwembad, EM in vaatwas en nog veel meer. Wij hebben de brochure voor u klaargezet op hier op onze website. Die kunt u aanklikken en lezen, of downloaden. Of kom kennismaken met EM bij ons in de winkel. De kans dat u net zo enthousiast wordt als wij zit er dik in.

De informatie die wij u op deze pagina bieden is sumier. Er is oneindig veel goed nieuws te melden over EM Effectieve Micro-organismen. Klik op onderstaande afbeelding. Dat brengt u bij de complete brochure in PDF. Die kunt u lezen, maar ook downloaden als u dat wenst. In de winkel van ’t Vaarderhoogt zijn ook papieren exemplaren beschikbaar.

De natuur zelf en 
‘t Vaarderhoogt gaan 
u een handje helpen

Alstublieft, één van de krachtige en zuivere middelen om uw planten te voeden is Microferm, een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. U mengt het eenvoudig met het plantenwater (verhouding 1 : 100). Microferm stimuleert het bodemleven en heeft een ziekteonderdrukkend effect op alles wat er in groeit.

EM Effectieve Micro-organismen zijn een zegen voor uw tuin, maar heeft nog véél meer fantastische eigenschappen op velerlei gebieden. Uw gezondheid bijvoorbeeld. EM-drink zit barstensvol met actieve levende melkzuurbacteriën , vitaminen, anti-oxidanten en natuurlijke antibiotica. Kent u mensen die EM-drink gebruiken, vraag dan naar hun ervaringen. Wij horen resultaten die bijna niet te geloven zijn.

Klik op onderstaande afbeelding, dat brengt u bij een PDF van de flyer met alle informatie.

Onze Bokashi emmers zijn zo 
effectief voor het milieu dat de 
gemeente Soest er 21% (BTW) 
subsidie op aanbiedt

Vanaf nu gooit u geen keukenafval meer weg, maar snijdt u het klein en gooit het in uw Bokashi-emmer. Dat mengt u laag voor laag met Bokashi-starter. In de afgesloten emmer ontstaat er dan vanzelf waardevol organisch materiaal. Het afval gaat niet rotten maar fermenteren. Het sap dat ontstaat kunt u aftappen en daarmee de grond in uw tuin verrijken. Ook uw kamerplanten zijn u daar zeer dankbaar voor. (U kunt de Starter ook rechtstreeks mengen met potgrond bij het potten van planten en bloemen.) 
De gefermenteerde keukenresten werkt u door de grond in uw tuin of slaat u op bij overig compost om later te verwerken.

 

Zo geeft u aan de natuur terug wat zij u 
geschonken heeft!!